• Ethereum +90.03
  $2,403.64 +3.89%
  $280998934618.35
 • Bitcoin +587.15
  $40,312.4 +1.48%
  $756726903684.42
 • DigitalCash -0.72
  $159.61 -0.45%
  $1638177907.8488
 • Cardano 0.00
  $1.29 -0.08%
  $41609332571.051
 • Ripple +0.03
  $0.7488 +4.54%
  $74872761494.17
 • Ethereum Classic +0.71
  $49.54 +1.45%
  $6372165943.203
 • Litecoin +1.22
  $142.00 +0.87%
  $9684145569.1529
 • Trigger +0.01
  $0.7982 +1.48%
  $0
 • WarpCoin +0.00
  $0.03900 +0.00%
  $0

Bitcoin Wallet

⚡Bitcoin Wallet

Vill du investera i bitcoins och vet inte vart du ska börja? Det första du bör göra är att ha en bitcoin wallet, eftersom det är ett viktigt krav som du måste uppfylla för att kunna investera och utföra olika operationer med bitcoins eller andra kryptovalutor.

cms image

⚡Vad är en Bitcoin Wallet?

En bitcoin wallet, även kallat plånbok eller portfölj, är ett slags digitalt bankkonto eftersom det gör att du kan hantera ditt saldo som du föredrar.
Se det på det här sättet: det är platsen där du både kan lagra och skicka och ta emot bitcoins säkert och tryggt.

⚡Typer av Bitcoin Wallets

Det finns flera typer av bitcoin wallets, alla med olika egenskaper. Lär känna dem och ta det första steget i din initiering till en värld av kryptovalutor genom att bestämma dig för den wallet du gillar mest:

✅ Mobil Wallet

Som namnet antyder är det en wallet som finns i ett exklusivt mobilapp format för enheter som surfplattor eller smartphones. För att få det måste du bara gå in i Play Store eller App Store, efter omständigheterna, och ladda ner den app du väljer. Tror inte att dina kryptovalutor kommer att lagras på din mobila enhet. Nej. De kommer att skyddas i blockchain eller block av kedjor: det är som en bokföringsbok där alla digitala operationer registreras. Appen (plånboken) som du laddar ner kommer att vara som nyckeln som låter dig komma åt ditt konto på den kedjan av block.

✅ Dator Wallet

Det är inget annat än en plånbok som du kan använda från din dator, eftersom det är ett program som du måste installera på din dator. Därifrån kan du hantera dina bitcoins. De är i allmänhet kompatibla med alla operativsystem: Windows, Linux och macOS. För att ladda ner programvaran (programmet) måste du gå in på programleverantörens officiella webbplats för att undvika att infektera din PC eller Mac med skadlig kod eller bli utsatt för hacking.

✅ Hårdvaru Wallet

Till skillnad från de två föregående typerna av plånböcker kan hårdvaruplånboken beröras och hållas i dina händer eftersom det är en fysisk bitcoin plånbok. De finns i olika storlekar och utföranden. Men för att ge dig en uppfattning liknar de flesta modellerna ett USB-minne.

Online Wallet

En online wallet är en onlinetjänst som erbjuds av webbplattformar, som fungerar direkt därifrån. Det vill säga de är baserade på webben: det kräver inte att du installerar något program eller program på din mobil eller dator eftersom all information lagras på en digital server.

✅ Papperswallet

Papperswallet är som det heter: ett tryckt dokument som innehåller en privat nyckel och en allmän adress. Den allmänna adressen är den som används för att skicka bitcoins. Senare vet du vad som är en privat nyckel och en allmän adress.

⚡Fördelar och Nackdelar med en Bitcoin Wallet

Beroende på vilken typ av bitcoin plånbok du väljer kommer du att ha flera fördelar. Men du kommer också att utsätta dig för de risker som detta innebär. Det är därför du bör utvärdera fördelarna och nackdelarna som de presenterar och basera ditt val utifrån vad du tycker är bäst för dig. Eftersom varje typ av bitcoin plånbok är olika kommer vi att berätta var för sig vad som är de mest framstående för- och nackdelarna:

✅ För- och nackdelar med pappersplånböcker

Pappersplånböcker kan inte hackas eftersom de fungerar offline. Du har bara kontroll över dina bitcoins. Men i motsats om du förlorar din pappersplånbok, så kommer du att förlora alla medel de innehåller.

✅ Fördelar och nackdelar med hårdvaruplånböcker

Hårdvaruplånboken har den säkraste metoden att lagra bitcoins. Anledningen är att varje gång du öppnar dina kryptovalutor kommer intäkterna att skyddas med kryptering av artefakten. De har också en extra PIN-kod, vilket ger dig extra säkerhet mot åtkomstförsök utan ditt samtycke. Det betyder att ingen person kommer att kunna ta dina kryptovalutor om de inte känner till PIN-koden. En annan fördel med att använda en hårdvaruplånbok är att den fungerar med offline lagring. Därför kommer du inte att exponera alla dina kryptotillgångar genom att arbeta offline. För alla dessa fördelar är de perfekta för att lagra stora mängder kryptotillgångar. Men för att kunna njuta av detta kompletta och höga säkerhetssystem måste du göra en investering eftersom enheterna kostar pengar.

✅ Fördelar och nackdelar med plånböcker online

Av alla typer av plånböcker rekommenderas dessa minst eftersom privata nycklar nästan alltid skyddas av tredje part och om plattformen hackas kan användare förlora sina pengar i sina plånböcker. Även om du har till ditt förfogande olika webbplatser som erbjuder möjligheten att skapa olika säkerhetsbarriärer för att ge dig en extra säkerhet.

För- och nackdelar med datorplånböcker

Det är en typ av oberoende plånbok (de privata nycklarna lagras på datorns hårddisk) som du kan använda för att lagra dina kryptovalutor. Jämfört med online- och mobilplånböcker är detta säkrare. Du måste emellertid ständigt utöva extrema och bekräfta säkerhetsåtgärderna på din dator för att förhindra att dina bitcoins blir stulna.

Fördelar och nackdelar med mobila plånböcker

Om du använder mobila plånböcker och webbplatsen är hackad riskerar du att förlora alla dina krypto tillgångar eftersom de fungerar med en internetanslutning. Men det är osannolikt att en sådan situation kommer att hända. Leverantörerna erbjuder absolut säkerhet. När det gäller fördelarna med mobila plånböcker fungerar de bäst för att köra den dagliga verksamheten och lagra små bitcoin siffror. Dessutom finns det flera alternativ som är gratis, prestigefyllda och populära, enkla att använda och snabba och intuitiva i förhållande till processen att göra transaktioner. Så du kan ha en bitcoin plånbok utan att behöva betala någonting och med säkerhet att använda en produkt där dina kryptovalutor kommer att skyddas.

⚡Populäraste Bitcoin Wallets

Med den ökande populariteten av kryptovalutor så kan du idag registrera oändliga med bitcoin wallets. Vissa har till och med egenskaper som gör dem helt unika. Vilken ska du välja? Det är möjligt att ditt val blir lite komplicerat med tanke på den omfattande listan över plånböcker. För att göra uppgiften enklare för dig visar vi dig de bästa. Ta reda på vad de är, utvärdera dem och ta hänsyn till dem när du vill investera i kryptovalutor:

 

Mycelium

⭐ Det är gratis, öppen källkod och tillgängligt för mobila enheter.

⭐ Det fungerar med fysiska plånböcker som KeepKey, Ledger och Trezor. Det vill säga att du kan behålla dina kryptovalutor i en offline enhet medan du kan fortsätta använda Mycelium gränssnittet.

 

Trezor Model T

Det är en hårdvaruplånbok som kostar mellan 172-192 euro.

Den har en plats för att inkludera microSD-kort genom vilka du kan kryptera PIN-koden och ge din enhet extra säkerhet mot eventuella attacker.

Du kan ansluta den till din smartphone eller dator och använda en av de mer än 1600 kryptovalutorna som den stöder.

 

Coinbase

Det är en av de säkraste mobilplånböckerna på marknaden. Faktum är att säkerhetsnivån kan vara lika med en hårdvaruplånbok.

Du hittar den i App Store och Play Store.

Från bekvämligheten med din smartphone kan du köpa, sälja, lagra och göra överföringar av olika typer av kryptotillgångar. Även om det är en mobilapp kan du öppna din plånbok i webbversionen och därifrån hantera dina pengar.

Den finns på mer än 11 ​​språk, inklusive: spanska, italienska, franska och japanska.

 

Electrum

Om du har erfarenhet av kryptovalutvärlden är den här plånboken något för dig eftersom den har mer avancerade alternativ.

Du kan använda den på dina datorer med operativsystemen Windows, Linux och macOS.

Du kan också ladda ner den på din Android-mobilenhet.

Det låter dig välja säkerhetsnivå och anpassa dina transaktioner genom att låta dig ställa in hur länge du ska vänta på att slutföra en operation.

Stöder hårdvaruplånböcker som Ledger och Trezor.

 

BitPay

Finns på mobila enheter med iOS och Android och datorer med Linux, Windows och macOS.

Det erbjuder total säkerhet.

Det erbjuder möjlighet att skaffa ett förbetalt MasterCard BitPay-kort, med vilket du kan förvandla dina bitcoins till dollar

Det är väldigt enkelt att använda.

 

Exodus

Det är inte bara en plånbok som du kan använda som en applikation på din mobila enhet, men du kan också använda den på din dator.

Det kännetecknas av att det är perfekt för nybörjare.

Det är gratis och har ett trevligt och enkelt gränssnitt.

Du kommer att kunna göra transaktioner med bitcoins och andra kryptotillgångar.

Programvaran är stängd, vilket innebär en möjlighet att skapa problem med säkerheten.

 

Ledger Nano X

Det är en hårdvaruplånbok som kostar cirka $ 120. För att kunna använda den måste du ansluta den till din Android- eller iOS-enhet via Bluetooth eller USB.

Den har programvara med öppen källkod, ett enkelt gränssnitt och kompatibel med mer än 1500 kryptovalutor.

 

Blockchain

Det är en av de mest populära och säkra virtuella plånböckerna för att investera och lagra olika kryptovalutor.

Avgifterna är mycket minimala jämfört med andra plånböcker.

Det ger dig absolut kontroll och skydd över dina medel mot skadlig åtkomst.

Några av kryptovalutorna som den stöder är: bitcoin (BTC), eter (ETH), USD Digital (USD-D) och stellar (XLM).

Den finns på 22 språk, i en webbversion och en mobilversion på enheter med Android eller iOS.

⚡Hur fungerar registreringen på Bitcoin Wallet?

Registrering för en bitcoin plånbok beror på vilken typ av plånbok du valt och den process som fastställts av leverantören. Men stegen att följa tenderar att vara desamma. De varierar med mycket minimala detaljer. För att ge dig en uppfattning om hur du gör det kommer vi att förklara proceduren du måste följa för att skapa en mobil plånbok på Blockchain, en av de mest kända och mest populäraste i världen. Så du kan använda den bekvämt från din smartphone eller surfplatta, göra betalningar på några sekunder eller kontrollera dina pengar var du än är.

1️⃣ Ladda ner Blockchain-appen från App Store (för iOS) eller Play Store (för Android).

2️⃣ Välj butik enligt operativsystem på din enhet.

3️⃣ Öppna applikationen och välj alternativet: “Skapa en plånbok”.

4️⃣ Ange din e-postadress och skapa ett lösenord för att säkerställa att den har en hög säkerhetsnivå.

5️⃣ Klicka på “Skapa plånbok” och vänta några sekunder. Skapa en PIN-kod och bekräfta den. Den måste innehålla fyra siffror. Kontrollera din e-post och klicka på verifieringslänken.

Du kan också göra hela processen från webben. Gå bara till den officiella Blockchain-sidan från Google Chrome eller din favorit webbläsare och följ stegen.

⚡Hur använder jag en Bitcoin Wallet?

Precis som processen för registrering i en bitcoin plånbok varierar sättet att använda den beroende på vilken typ av plånbok och vilket företag som erbjuder tjänsten. Stegen är dock vanligtvis desamma för alla plånböcker. Vi fortsätter med exemplet på Blockchain plånboken:

✅ För att skicka pengar behöver du bara mottagarens QR-kod eller deras mottagningsadress.

✅ Välj alternativet “Skicka”, kopiera och klistra in adressen eller skanna koden.

✅ Lägg till numret du ska skicka och det är det.

För att ta emot pengar kan du dela din QR-kod eller din adress med avsändaren eller göra en begäran genom att placera den mängd bitcoins du behöver. För att göra detta måste du välja alternativet “Ta emot” eller “Begär”.

⚡Hur fungerar Bitcoin Wallets?

Svaret på den här frågan finns i följande två termer för hur en bitcoin plånbok fungerar:

Nyckel eller Privat Nyckel

När du skapar en bitcoin plånbok får du en nyckel, kallad “privat nyckel”. Det är som en typ av lösenord eller PIN-kod för personligt och konfidentiellt bruk. Du ska inte ge den till någon av någon anledning. Det kommer att vara det sätt som ger dig möjlighet att kontrollera dina kryptovalutor. Det hjälper dig att visa att du är ägare till vissa kryptovalutor i blockchain.

Den privata nyckeln är en blandning av flera siffror och bokstäver som omvandlas till 12 eller 24 ord. Antalet ord beror på vilken plånbok du använder. En sådan kombination av siffror och bokstäver kallas “hämtningsord” eller “fröfras”.

Nyckel eller Offentlig Nyckel

Har du ett bankkonto? Det är i princip hur offentliga nycklar fungerar. Nyckeln eller den offentliga nyckeln kommer att vara din bitcoin adress och den kommer att skapas efter att din privata nyckel har skapats. Det hjälper dig att bevilja dem till tredje part och att skicka kryptotillgångar till dig. Oroa dig inte för dina pengar. Att tillhandahålla din offentliga nyckel innebär inte eller ökar risken för att den blir stulen från dig. Nu när du vet allt du behöver veta om en bitcoin plånbok, prova det alternativ som fick din uppmärksamhet mest och börja använda den nu.