• Ethereum +117.97
  $2,791.82 +4.41%
  $326599009488.09
 • Bitcoin +1,168.78
  $40,717.9 +2.96%
  $764569169827.5
 • DigitalCash +4.14
  $163.41 +2.60%
  $1678613239.5488
 • Cardano +0.01
  $1.38 +0.44%
  $44654364976.525
 • Ripple +0.00
  $0.7286 +0.34%
  $72852951836.169
 • Ethereum Classic +0.83
  $51.84 +1.63%
  $6675602870.4476
 • Litecoin -0.16
  $143.00 -0.11%
  $9758464177.3864
 • Trigger +0.02
  $0.8062 +2.96%
  $0
 • WarpCoin +0.00
  $0.04600 +0.00%
  $0

Blockchain

‚ö°Blockchain.

Det är svårt, utan att ha hört minst en gång, prata om blockchain, och det är faktiskt att detta sedan dess födelse är ett namn som hoppar i förgrunden när man pratar om kryptotillgångar, men vet du vad som verkligen är blockchain?
Blockchain är en teknik designad av Satoshi Nakamoto, erkänd grundare av Bitcoin-kedjan, den första kryptovalutan placerad i världen.
Tekniken som designats av Nakamoto √§r baserad p√• en struktur som lagrar transaktionsregister, som √§r k√§nda som block i olika databaser, som √§r k√§nda under namnet “kedja”, som finns i ett n√§tverk som √§r anslutet via noder. Och det √§r allm√§nt k√§nt under namnet “digital ledger”.
För att definiera begreppet blockchain genom exempel måste vi klargöra att:
✅ Blockchain är inte samma sak som Bitcoin, men det handlar om tekniken bakom Bitcoin.
✅ Bitcoin är den digitala token medan blockchain är huvudboken där den hålls redo på vem som är ägare till var och en av de digitala tokens.
✅ Det är inte möjligt att ha Bitcoin utan att ha blockchain, men det är helt möjligt att ha blockchain utan Bitcoin.

⚡Blockchain-fördelar.

Den tekniska driften av blockchain-plattformen hindrar oss ibland från att se fördelarna bakom hela processen som genereras i blockchain-nätverk, men vi har brutit ner några av fördelarna med denna plattform
✅ Blockchain-plattformen är väsentlig för bitcoinbrytningsprocesser.
✅ Denna plattform erbjuder en plånbok för handlare.
✅ Denna plattform ger en bättre lösning än en digital databas som inte använder blockchain.
‚úÖ¬†Blockchain en plattform som av experter anses vara den “grundl√§ggande” tekniken som har potential att “skapa nya fundament f√∂r v√•ra ekonomiska och sociala system.
✅ Blockchain är baserat på ett decentraliserat datalager, vilket gör det möjligt att inte ha en central svaghet som kan komprometteras av hackare, vilket bygger säkerhet i sin egen struktur.
✅ Blockchain-tyger, som Hyperledger-basen som IBM använder, tillhandahåller PKI-säkerhet (Public Key Infrastructure) som en del av sitt ramverk, för att hantera användare och certifikat, men utanför blockchain måste du bygga det separat. Genererar ytterligare kostnader.
✅ Blockchains eliminerar varje enskild felpunkt genom att replikera all data till varje nod i nätverket.
✅ Tack vare blockkedjans oföränderlighet kan användare bara ändra information genom att lägga till nya data i det befintliga registret, vilket garanterar att databasen är komplett och konsekvent och att alla användare kan granska den.

‚ö°Nackdelar med Blockchain

‚ĚƬ†Det √§r vanligtvis ett dyrare format, dessutom √∂kar denna kostnad n√§r mer data lagras i en kedja av block.
‚ĚƬ†Processen f√∂r att verifiera en transaktion p√• blockchain √§r l√•ngsam och saktar ner eftersom blockkedjorna expanderar och lagrar mer data.
‚ĚƬ†Det √§r en begr√§nsad resurs.

⚡Guide för att öppna ett blockchain-konto

✅ Du måste öppna webbplatsen blockchain.info och välja plånboksalternativet i listan över navigeringsmenyer högst upp på webbsidan.
✅ Då måste du välja att skapa ett nytt BlockChain Wallet-konto korrekt,
✅ Välj alternativet Registrera.
✅ Du måste fylla i den information som begärs i formuläret, inklusive ett e-postmeddelande och ett lösenord, se till att du väljer ett robust lösenord som garanterar att det är säkert, där du inkluderar stora och små bokstäver, siffror, specialtecken med en längd 11 till 15 tecken.
✅ När du har gjort dessa steg är du redo att ange ditt Blockchain-konto.
✅ Du måste verifiera ditt e-post-ID som är kopplat till din blockchain-plånbok, för detta öppnar du ditt Gmail-ID där du hittar ett e-postmeddelande med informationen.
✅ Du måste fylla i alla säkerhetsriktlinjer för plattformen, på detta sätt kan du på ett adekvat sätt skydda den mot intrång från hackare.
‚úÖ¬†N√§r du √§r inne i din pl√•nbok m√•ste du klicka p√• “Start” f√∂r att se panelen.
✅ När du ser din plånbok har du ingen balans, då kan du börja göra transaktioner för att tjäna bitcoins

⚡Hur används Blockchain?

Driften av blockchain är djup och omfattande och kräver omfattande kunskap om tekniska processer.
I stort sett kan vi definiera blockchain-drift som ett nätverk som består av många datorer distribuerade runt om i världen som fungerar som en decentraliserad databas, som har ansvaret för att samla in informationen från blockkedjorna.
För sin del består blockkedjor av block som har bekräftats under datadekrypteringsprocessen, som i teknisk jargong kallas gruvdrift.
Varje deltagare i gruvprocessen har en kopia av blockchain-data som de kommunicerar med varandra för att säkerställa att alla är på samma sida (eller block).
Var och en av transaktionerna som sker i kedjorna ligger inom ett globalt nätverk.

Varje kedja består av flera block och varje block har tre grundläggande element:

‚úÖBlockdata.
✅ Ett 32-bitars heltal kallat nonce. Den nonce som genereras slumpmässigt när ett block skapas, vilket därefter genererar en blockhuvud hash.
✅ Hashet är 256 bitar anslutna till nonce.
✅ Huvudfilen, som inte lagras i en central enhetsserver, men distribueras via nätverket av datorer som utgör den, som lagrar data och utför beräkningar.

De anslutna datorerna representerar en “nod” i blockchain-n√§tverket som har en kopia av redovisningsfilen.
Enkelt uttryckt sker det genom en serie tidsst√§mplade dataposter, som hanteras av en grupp datorer som inte √§gs av en enda enhet, individ eller f√∂retag. Datablocken √§r l√§nkade till varandra genom anv√§ndning av kryptografiska principer och bildar “kedjan” med samma namn.