• Ethereum +88.47
  $2,809.07 +3.25%
  $328619118731.37
 • Bitcoin +1,124.63
  $40,961.6 +2.82%
  $769148613442.44
 • DigitalCash +0.94
  $164.03 +0.58%
  $1684993113.467
 • Cardano +0.00
  $1.39 +0.22%
  $44848019982.01
 • Ripple 0.00
  $0.7326 -0.37%
  $73252913141.885
 • Ethereum Classic +0.82
  $52.09 +1.60%
  $6707845234.7094
 • Litecoin +0.56
  $144.51 +0.39%
  $9861567710.1939
 • Trigger +0.02
  $0.8110 +2.82%
  $0
 • WarpCoin +0.00
  $0.04600 +0.00%
  $0

Copy Trading

⚡Copy Trading

Om du vill äga en portfölj som matchar de bästa investeringsproffsens resultat kan Copy trading hjälpa dig att göra just det. Kort sagt, Copy trading simulerar den kommersiella aktiviteten hos en expert på aktiemarknaden, som vi kommer att se i några rader.

Men det finns fördelar och nackdelar med detta tillvägagångssätt som du bör tänka på innan du tillämpar det på din affärsstrategi. Låt oss se nästa, vad är Copy trading, hur det fungerar och vad vi kan förvänta oss av denna metod.

⚡Vad är Copy Trading exakt?

Copy trading gör det möjligt för traders att automatiskt kopiera handelsrörelserna för en erfaren bitcoin trader eller trader, som verkar på de olika finansmarknaderna. Denna metod utförs med hjälp av datorsystem som förbinder både mäklare och användare, med den erfarna operatören däremellan. Med copy trading har investeraren möjlighet att automatiskt “kopiera” varje handel som utförs av en annan daytrader för att replikera deras resultat i ditt eget personliga konto.

Definitionen av copy trading är nära relaterad till mirror trading, även om skillnaden från copy trading är att traders blindt kopierar affärer snarare än att replikera större strategier.

Traders kan kopiera positioner på många marknader, inklusive Forex, aktier, optioner och CFD. Du kan också kopiera affärer i populära kryptovalutor, inklusive Bitcoin (BTC) eller större ädelmetaller som guld eller platina. I grunden är det baserat på att hitta en daytrader som uppfyller användarens specifika kriterier och sedan konfigurera plattformsinställningarna för att börja kopiera sina handelsåtgärder.

Det finns ett brett utbud av copy trading mäklare som erbjuder både egna och tredjeparts kopierings plattformar.

Vissa kryptovaluta och bitcoin mäklare och exchanges hämtar också och börjar tillhandahålla sina egna kopierings- och sociala verktyg, inklusive Coinbase och Binance.

⚡Hur fungerar Copy Trading?

Som vi nämnde tidigare tillåter copy trading människor att automatiskt eller manuellt kopiera en annan daytraders positioner eller handelsstrategier när de öppnas eller stängs. daytradern kommunicerar sina handlingar via ett socialt nätverk eller forum, där följare kan kopiera metoderna från andra daytraders.

Copy trading transaktioner gör att du kan ansluta en del av din portfölj till någon annans, där öppna affärer och framtida aktier automatiskt kopieras till ditt konto.

Detta kan vara ett bra sätt att diversifiera en portfölj, till exempel kan en daytrader överväga att följa en långsiktig investerare på aktiemarknaden.

Följare måste välja hur mycket de ska investera och kan alltid välja att finansiera mer eller mindre beroende på traderns framgång. Copy trading kan dock innebära risk, så traders bör alltid göra sin egen undersökning och förstå hur det fungerar innan de begår kapital.

Å andra sidan, kom ihåg att även om vissa plattformar kan tillåta dig att ha viss kontroll över dina medel, kan vissa fungera på ett fast system. Ett fast system gör att du kan sluta kopiera en trader, men det är osannolikt att du har mycket kontroll någon annanstans.

⚡ Vad ska du ta hänsyn till?

Copy trading skapar möjligheter att dra nytta av andras investeringskunskap och erfarenhet. Du behöver inte analysera aktiemarknadens rörelser eller trender för att bestämma vilka aktier du ska köpa, sälja eller hålla.

Du kan helt enkelt följa en professionell investerare. Antag att du har valt någon som konsekvent genererar hög avkastning på sin portfölj. Som ett resultat kan du kopiera dem till att göra detsamma.

När det gäller hur man väljer en investerare att emulera finns det några kriterier som vi rekommenderar att du överväger:

⭐Hur länge den har fungerat.
⭐Kontrollera din investeringshistorik.
⭐Antal öppna positioner.
⭐Typisk ledtid för investeringar.
⭐Föredragna typer av investeringar.

⚡Copy Trading VS Social Trading?

Social trading är mer fokuserad på att få idéer och insikter från andra webbplatser och tjänster för att utveckla nya strategier, dela tips och investera i verktyg. Samtidigt fokuserar copy trading mer på att replikera affärer och bara dra nytta av resultaten.

Nybörjare eller nya daytraders kanske vill komma igång med social trading för att hjälpa dem att förstå marknadsbeteenden och trender innan de förbinder sig att testa på copy trading.

⚡Fördelarna med Copy Trading

✅ Perfekt för nybörjare En av de största fördelarna är bekvämligheten med att någon annan gör jobbet, vilket innebär att du inte behöver vara en copy trader guru eller expert för att delta. Det är också perfekt för alla daytraders som inte har tid att engagera sig för denna typ av verksamhet på heltid.

✅ Demokonton – Vissa mäklare erbjuder demo copy trader konton, som är idealiska för nya daytraders som vill utforska plattformarna först. Demokonton är gratis, riskfria och ger ofta tillgång till användbara forskningsverktyg.

✅ Auktoriserad praxis: Copy trading är allmänt erkänd av viktiga regelverk. Att välja en ansedd och licensierad mäklare säkerställer att dina medel är säkra och inte utsätts för bedrägerier.

✅ Diversifiering av portföljer – Investerare eller handlare kan exponeras för möjligheter eller trender som de normalt inte skulle överväga utan hjälp av en annan näringsidkares expertis.

⚡Nackdelar med Copy Trading

Slutligen, låt oss titta på några av de viktigaste nackdelarna med copy trading:

❌ Det innebär risk: riskerna kan vara höga även om du väljer en erfaren trading plattform. Om en strategi inte lyckas kommer risken också att översättas till en följares konto och kan leda till ekonomisk förlust.

 Liten kontroll: En av de största nackdelarna är bristen på kontroll som en daytrader kommer att ha när de börjar kopiera ett konto. Traders överlåter i huvudsak sin plånbok till en främling.

❌ Avgifter: beroende på mäklare kan utbyte av kopior medföra avgifter. Till exempel kan kunder betala en provision som specificeras och debiteras i USD per handlad volym. Det kommer också att finnas ett lägsta insättningsbelopp för att investera i hos en mäklare.

❌ Ej tillgängligt i vissa länder, t.ex. USA.