• Ethereum +196.55
  $3,824.47 +5.42%
  $442886055045.62
 • Bitcoin -1,557.73
  $57,111.7 -2.66%
  $1068259733641.9
 • DigitalCash -28.77
  $383.58 -6.98%
  $3884701926.7557
 • Cardano +0.15
  $1.76 +9.14%
  $56316687694.287
 • Ripple -0.10
  $1.49 -5.98%
  $149385814467.01
 • Ethereum Classic -1.44
  $116.47 -1.22%
  $14819103806.55
 • Litecoin +9.87
  $351.00 +2.89%
  $23733131139.948
 • Trigger -0.03
  $1.13 -2.66%
  $0
 • WarpCoin +0.00
  $0.1299 +0.00%
  $0

Copy Trading

⚡ Vad är kopiahandel och hur fungerar det?

Om du vill äga en portfölj som matchar de bästa investeringsproffsens resultat kan Copy trading hjälpa dig att göra just det. Kort sagt, Copy trading simulerar den kommersiella aktiviteten hos en expert på aktiemarknaden, som vi kommer att se i några rader.

Men det finns fördelar och nackdelar med detta tillvägagångssätt som du bör tänka på innan du tillämpar det på din affärsstrategi. Låt oss se nästa, vad är Copy trading, hur det fungerar och vad vi kan förvänta oss av denna metod.

⚡ Hur fungerar kopieringshandel?

Som vi nämnde tidigare tillåter kopieringshandel människor att automatiskt eller manuellt kopiera en annan näringsidkares positioner eller handelsstrategier när de öppnas eller stängs. Näringsidkare kommunicerar sina handlingar via ett socialt nätverk eller forum, där följare kan kopiera metoderna.

Kopieringstransaktioner gör att du kan ansluta en del av din portfölj till någon annans, där öppna affärer och framtida aktier automatiskt kopieras till ditt konto.

Detta kan vara ett bra sätt att diversifiera en portfölj, till exempel kan en näringsidkare överväga att följa en långsiktig investerare på aktiemarknaden.

Följare måste välja hur mycket de ska investera och kan alltid välja att finansiera mer eller mindre beroende på näringsidkarens framgång. Kopiahandel kan dock innebära risk, så handlare bör alltid göra sin egen undersökning och förstå hur det fungerar innan de begår kapital.

Å andra sidan, kom ihåg att även om vissa plattformar kan tillåta dig att ha viss kontroll över dina medel, kan vissa fungera på ett fast system. Ett fast system gör att du kan sluta kopiera en handlare, men det är osannolikt att du har mycket kontroll någon annanstans.

⚡ Vad ska du ta hänsyn till när du kopierar positionerna för en annan näringsidkare?

Kopiering av handeln skapar möjligheter att dra nytta av andras investeringskunskap och erfarenhet. Du behöver inte analysera aktiemarknadens rörelser eller trender för att bestämma vilka aktier du ska köpa, sälja eller hålla.

Du kan helt enkelt följa en professionell investerare. Antag att du har valt någon som konsekvent genererar hög avkastning på sin portfölj. Som ett resultat kan du kopiera dem till att göra detsamma.

När det gäller hur man väljer en investerare att emulera finns det några kriterier som vi rekommenderar att du överväger:

• Hur länge den har fungerat.
• Kontrollera din investeringshistorik.
• Antal öppna positioner.
• Typisk ledtid för investeringar.
• Föredragna typer av investeringar.

⚡ Vad är skillnaden mellan kopiahandel och social handel?

Social handel är mer fokuserad på att få idéer och insikter från andra webbplatser och tjänster för att utveckla nya strategier, dela tips och investera i verktyg. Samtidigt fokuserar kopieringshandel mer på att replikera affärer och bara dra nytta av resultaten.

Nybörjare eller nya handlare kanske vill komma igång med social handel för att hjälpa dem att förstå marknadsbeteenden och trender innan de förbinder sig att kopiera handel.

⚡ Vilka är fördelarna med kopiahandel?

✅ Perfekt för nybörjare En av de största fördelarna är bekvämligheten med att någon annan gör jobbet, vilket innebär att du inte behöver vara en kopihandlarguru eller expert för att delta. Det är också perfekt för alla operatörer som inte har tid att engagera sig för denna typ av verksamhet på heltid.

✅ Demokonton – Vissa mäklare erbjuder demokopieringskonton, som är idealiska för nya handlare som vill utforska plattformarna först. Demokonton är gratis, riskfria och ger ofta tillgång till användbara forskningsverktyg.

✅ Auktoriserad praxis: Kopiahandeln är allmänt erkänd av viktiga regelverk. Att välja en ansedd och licensierad mäklare säkerställer att dina medel är säkra och inte utsätts för bedrägerier.

✅ Diversifiering av portföljer – Investerare eller handlare kan exponeras för möjligheter eller trender som de normalt inte skulle överväga utan hjälp av en annan näringsidkares expertis.

⚡ Nackdelar med kopiahandel

Slutligen, låt oss titta på några av de viktigaste nackdelarna med kopiahandel:

❌ Det innebär risk: riskerna kan vara höga även om du väljer en erfaren operatör. Om en strategi inte lyckas kommer risken också att översättas till en följares konto och kan leda till ekonomisk förlust.

 Liten kontroll: En av de största nackdelarna är bristen på kontroll som en handlare kommer att ha när de börjar kopiera ett konto. Handlare överlåter i huvudsak sin plånbok till en främling.

❌ Avgifter: beroende på mäklare kan utbyte av kopior medföra avgifter. Till exempel kan kunder betala en provision som specificeras och debiteras i USD per handlad volym. Det kommer också att finnas ett lägsta insättningsbelopp för att investera i en handlare.

❌ Ej tillgängligt i vissa länder, t.ex. USA.

⚡ Vad är kopiahandel exakt?

Kopiahandel gör det möjligt för handlare att automatiskt kopiera handelsrörelserna för en erfaren näringsidkare, som verkar på de olika finansmarknaderna. Denna metod utförs med hjälp av datorsystem som förbinder både mäklare och användare, med den erfarna operatören däremellan.

Med kopiahandel har investeraren möjlighet att automatiskt “kopiera” varje handel som utförs av en annan näringsidkare för att replikera deras resultat i ditt eget personliga konto.

Definitionen av kopieringshandel är nära relaterad till spegelhandel, även om skillnaden från kopieringshandel är att handlare blindt kopierar affärer snarare än att replikera större strategier.

Handlare kan kopiera positioner på många marknader, inklusive Forex, aktier, optioner och CFD. Du kan också kopiera affärer i populära kryptovalutor, inklusive Bitcoin (BTC) eller större ädelmetaller som guld eller platina.

I grunden är det baserat på att hitta en näringsidkare som uppfyller användarens specifika kriterier och sedan konfigurera plattformsinställningarna för att börja kopiera sina handelsåtgärder.

Det finns ett brett utbud av kopieringsmäklare som erbjuder både egna och tredjeparts kopieringsplattformar.

Vissa kryptovalutamäklare och utbyten hämtar också och börjar tillhandahålla sina egna kopierings- och sociala verktyg, inklusive Coinbase och Binance.