• Ethereum +103.34
  $2,823.94 +3.80%
  $330360122350.77
 • Bitcoin +1,094.62
  $40,931.6 +2.75%
  $768586907118.34
 • DigitalCash +0.41
  $163.50 +0.25%
  $1679557026.1197
 • Cardano +0.00
  $1.39 +0.36%
  $44912556745.101
 • Ripple 0.00
  $0.7332 -0.29%
  $73312907337.743
 • Ethereum Classic +0.90
  $52.17 +1.76%
  $6718190712.5117
 • Litecoin +0.49
  $144.44 +0.34%
  $9856823309.7426
 • Trigger +0.02
  $0.8104 +2.75%
  $0
 • WarpCoin +0.00
  $0.04600 +0.00%
  $0

Crowd Trading

⚡Crowd Trading

Idag kommer vi att prata om en av de varianter av social trading och bitcoin trading som för närvarande blir mycket relevant, det är den så kallade crowd trading. I grund och botten använder dessa företagare med riktigt kreativa och mycket bra idéer internet för att få de resurser de behöver för att kunna finansiera sig själva. Låt oss se.

⚡ Vad är Crowd Trading?

Crowd trading är en helt ny och revolutionerande handelsstrategi som snabbt blivit populärt. Ofta kallad “publikens visdom”, det är en teknik som använder beslut som fattas av majoriteten av publiken (investerare) för att förstå en marknadsutveckling. En folkmassa består av handlare med olika nivåer av information och sofistikering.

De kan vara investerare som arbetar hemifrån eller experter som arbetar för ett handelsbord. Som vi redan vet har handlare ofta fördomar och känslor som kan påverka deras affärsbeslut och verksamhet. Men publikens åsikt tar bort dessa element och filtrerar användbar information för handlare. Den kan sedan användas för att förstå prisrörelser och marknadstrender.

⚡Är det värt att handla genom denna strategi?

I verkligheten har daytraders alltid använt information från publiken för att handla. Tänk på en tid då du diskuterade en handling med dina vänner och kollegor; I grund och botten är detta ett exempel som tar hänsyn till feedback från ett näringslivet. Svårigheten med det tillvägagångssättet är att feedbacken kommer från ett begränsat antal personer, som förmodligen har samma sociala eller utbildningsbakgrund som du.

Anslagstavlor och forum är ett annat exempel på information om crowd trading. Det kan dock inte användas för live handel på grund av avsaknaden av ett kortfattat informationsflöde i realtid. Historiskt har tillgången till levande företagsinformation varit begränsad. Trots att internet handel har underlättat deltagande på finansmarknaderna, var det tills nyligen inte möjligt att få tillgång till liveinformation om crowd trading.

Nu ger vissa online mäklare tillgång till affärer baserat på information från publiken.

⚡ Hur fungerar Crowd Trading?

Att följa denna trend sker inte bara i aktier, vilket har hänt med företag som Tesla, Apple och Microsoft. Det förekommer i andra tillgångar som kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum. Faktum är att de senaste månaderna har priset på kryptovalutor ökat, främst på grund av att man följer crowd trading.

Att utföra crowd trading är en relativt enkel strategi att använda på den finansiella marknaden. Som namnet antyder behöver du bara identifiera en marknad som rör sig i en liknande riktning och sedan följa den. Om aktien rör sig högre köper och håller du vinsten, och om den flyttar lägre håller den dig begränsad och kort.

Den första strategin för att ytföra crowd trading väl är att förstå den verkliga orsaken till föreställningen. Om exempelvis aktiekurserna för el-bilar, cannabis och molndator företag stiger bör du sträva efter att förstå den verkliga orsaken bakom detta.

Exempel på hur det fungerar i vissa affärsområden

För elektriska fordon är anledningen till det senaste mötet att världen genomgår en revolution där efterfrågan på elfordon ökar. Flera länder, särskilt de i Kina och Europa, har redan tillkännagett planer på att förbjuda bränsleeldande bilar.

Dessutom finns det en annan populär trend för miljö-, social- och styrningsstrategier (ESG). I detta riktar investerare sina medel till företag som är miljöansvariga och har kvalitet och social styrning.

Som sådan anses elbilsföretag ligga i framkant av miljöansvaret.

Cannabisföretag har också ökat nyligen. Det beror på att marknaden tror att fler stater i USA kommer att flytta för att acceptera cannabisprodukter. I själva verket har vissa länder som Kanada, Georgien och Sydafrika accepterat dessa produkter.

Under tiden har den investerande publiken följt företagen inom molndatorindustrin på grund av den stora totala adresserbara marknaden och den övergripande övergången till branschen.

⚡Vilka är riskerna med Crowd Trading?

❌ Den största utmaningen crowd trading är att trender alltid slutar. Och när de gör det, tenderar många anhängare att drabbas hårt. Vi har faktiskt sett det flera gånger, inklusive under fastighetskrisen och den första Bitcoin rallyt 2017.

❌ Så frågan är hur vet du när rallyn ska avslutas? Detta är ofta en svår fråga att svara på. En av de enklaste metoderna är att använda teknisk analys. Det finns flera tips som kan vägleda dig i detta avseende.

❌ I indexanalys kan du till exempel använda linjen för förminskning för att göra denna förutsägelse. Denna indikator tittar på företagen i ett index som går upp och de som går ner.

❌ Därför, om indexet efter en lång period av stigning börjar sjunka igen, kan detta vara ett tecken på att fler säljare kommer. Detta kan vara en bra tid att sälja och inte vara kvar med förluster.

❌ Andra indikatorer som du kan använda för att göra detta är ackumulering och distribution och SMI (Smart Money Index).

⚡Sammanfattning

Crowd Trading är inte en magisk kula eller en lösning på alla affärsproblem. En djupgående förståelse för handelens grundläggande förutsättningar är fortfarande för att få ut det mesta av informationen. Signaler baserade på publiktrender ger daytradern ytterligare indikatorer på vart ett aktie eller marknaden är på väg. Informationen är mycket relevant och användbar för handlare som förstår grunderna. Crowd Trading signaler, som sentiment och händelseinformation i realtid, är innovativa verktyg. När de läggs till en daytraders arsenal kan de förbättra handelsbeslut och vinster.