• Ethereum +105.58
  $2,826.18 +3.88%
  $330621785581.27
 • Bitcoin +1,104.94
  $40,941.9 +2.77%
  $768780385965
 • DigitalCash +0.77
  $163.86 +0.47%
  $1683253816.551
 • Cardano +0.01
  $1.39 +0.50%
  $44977086280.654
 • Ripple 0.00
  $0.7350 -0.04%
  $73492889925.315
 • Ethereum Classic +0.90
  $52.17 +1.76%
  $6718190712.5117
 • Litecoin +0.49
  $144.44 +0.34%
  $9856821504.2426
 • Trigger +0.02
  $0.8106 +2.77%
  $0
 • WarpCoin +0.00
  $0.04600 +0.00%
  $0

Daytrading

⚡Daytrading

Daytrading handlar om att utföra kortfristiga affärer, som aldrig varar mer än en dag, i ett försök att göra vinst på de finansiella marknaderna. Vissa daytraders är mycket aktiva och gör många affärer varje dag, medan andra bara kan gå in och ut en position per dag. Därför kan daytrading vara en hobby eller en heltids karriär. Därefter berättar vi vad daytrading handlar om, hur det fungerar och vilka fördelar har det innan vi använder den här affärsstrategin i din kommersiella planering.

⚡Vad är Daytrading?

Medan alla affärer görs i syfte att dra nytta av skillnaden mellan köpkursen och försäljningspriset skiljer sig dagliga affärer genom att positioner sällan hålls över natten eller när marknaden där de handlas är stängd.

Daytrading var ursprungligen endast tillgängligt för professionella finansinstitut, eftersom bara de hade tillgång till utbyten och information om marknaden för terminer, optioner, valutor och aktier.

Teknik och Internet har öppnat tillgång till dessa marknader, vilket gör att människor kan genomföra dagliga transaktioner till ett lönsamt handelspris.

⚡ Hur fungerar Daytrading?

Det finns flera olika stilar av daytrading för att passa de olika personligheterna hos daytraders.

Stilar sträcker sig från kortvarig handel, till exempel scalp trading, där positioner bara hålls några sekunder eller minuter, till långsiktig handel för positioner och svängningar, där en position kan hållas under hela handelsdagen.

De flesta handelssystem för intradag har stor flexibilitet och kan ha öppna positioner från några minuter till några timmar, beroende på hur affären går (om du befinner dig i ett lönsamt tillstånd eller inte).

De viktigaste typerna av daytrading marknader är terminer, optioner, valutor och valutamarknader.

Inom dessa typer finns det grupper av marknader baserade på aktieindex (som Dow Jones och DAX), valuta kurser (såsom eurons växelkurs till US-dollar) och råvaror (som guld och olja) .
Daytrader kan komma åt alla börser och deras marknader via trading mäklare med direktåtkomst, så kallade eftersom de erbjuder direkt tillgång till börsen, vilket ger snabbare handel med mindre kostnad.

Swing traders letar ofta efter pålitliga förutsägbara mönster som kan uppstå under flera dagar eller veckor.

Typer av dagliga transaktioner

De flesta daytrader väljer bara en typ av tradingstil, men vissa daytraders tar olika typer och väljer vilken som ska handlas beroende på det aktuella marknadsförhållandet. Typerna är:

Trendtransaktioner

Handla i trendriktningen för den aktuella prisrörelsen (dvs köp om priset stiger).

Handel mot trenden

Handla mot den nuvarande prisrörelsens riktning (det vill säga sälj om priset stiger).

Området handlar

Affärer som kommer och går inom ett intervall mellan två priser och används när marknaden rör sig i sidled.

⚡ Vilka är fördelarna?

Låt oss nu se vad som är de största fördelarna med daytrading:

✅ Du kan tjäna pengar på kort tid: Faktum är att daytrading är mycket mer attraktiv eftersom det till skillnad från långsiktiga investeringar gör att du kan tjäna pengar snabbt.

Sanningen att säga, daytrading medför mycket mer risk än långsiktig investering. Men risken kommer med en stor potentiell belöning. Om du verkligen vill göra betydande intäkter på kort tid kan daytrading vara det alternativ du letar efter.

✅ Lätt att komma igång: Det är otroligt enkelt att komma igång. Om du handlar med aktier behöver du inte vara en licensierad trader, inte heller behöver du få ett certifikat eller genomföra en kurs. Så länge du har en bärbar dator och en internet anslutning kan du bli en trader bokstavligen minuter efter att du fått de första önskningarna.

Tyvärr kan detta vara ett tveeggat svärd. Även om det är lätt att komma igång som daytrader, gör många det utan tillräcklig information och det är därför 90% av traders förlorar. Det är en bra idé att lära dig om handeln innan du börjar.

✅ Gratis resurser: Om du vill börja som daytrader lever du i en mycket lycklig tid. Redan för några år sedan var det mycket svårt att ta reda på hur man kom igång eller hur öres aktierna fungerade. Tack delvis till mitt arbete, det finns nu många fler gratis resurser online.

✅ Du har kontroll över verksamheten: Utan tvekan är en av de största fördelarna med daytrading att du har kontroll över att skapa din egen väg. Kommer marknaden att tjäna mycket pengar? Det beror på dina ansträngningar och framgångar. Du måste arbeta hårdare än någonsin. Du kommer att behöva ständigt utmana dig själv genom att ständigt lära, lära om och revidera dina metoder.

⚡Vad är nackdelarna med Daytrading?

❌  Daytrading kan vara mer emotionell än andra typer av trading som exempelvist bitcoin trading. När du ser att resultat- och resultatförklaringen rör sig snabbt uppåt eller nedåt och du är pressad av tidsbegränsningar kan det vara mycket stressande.

❌  Intra-daytrading kräver tidpunkt för delad sekund. Det passar inte bra för människor som är långsamma att fatta beslut och kompromisser. För att vara en framgångsrik daytrader måste du kunna analysera marknaden snabbt, och när en hög sannolikhetshandel inträffar måste du utföra din handel snabbt och säkert.

Du måste också kunna hantera din handel, upprätthålla oklanderlig disciplin och hantera risker och belöningar snabbt.

❌  Slutligen kan day trading vara väldigt tråkigt! Merparten av tiden ägnas åt att sitta och bara titta på marknaden utan att göra något väsentligt. För det mesta kommer marknaden att röra sig slumpmässigt utan att erbjuda ett handelsscenario med hög sannolikhet.