• Ethereum +133.57
  $3,764.62 +3.68%
  $435953975981.04
 • Bitcoin -2,117.13
  $56,575.4 -3.61%
  $1058224213665.4
 • DigitalCash -33.18
  $379.17 -8.05%
  $3840021109.1392
 • Cardano +0.11
  $1.71 +6.53%
  $54969680343.24
 • Ripple -0.11
  $1.48 -7.17%
  $147485994872.05
 • Ethereum Classic -1.36
  $116.55 -1.15%
  $14829176491.714
 • Litecoin +6.02
  $347.48 +1.76%
  $23495071548.967
 • Trigger -0.04
  $1.12 -3.61%
  $0
 • WarpCoin +0.00
  $0.1299 +0.00%
  $0

Margin Trading

⚡ Marginalhandel: vad handlar det om och hur fungerar det?

Att köpa aktier på marginal är en handelsåtgärd, även känd som marginalhandel, vilket kan verka som ett bra sätt att tjäna pengar.

Verkligheten är att marginalhandel är en inneboende riskabel strategi som kan förvandla även det säkraste förstklassiga aktieköpet till ett högriskspel.

Det tillåter aggressiva handlare, både individer och institutioner, att köpa fler aktier än de annars hade råd med. När saker går enligt planen tjänar dessa investerare mycket pengar. Men när saker går fel kan det vara mycket riskabelt på några sekunder.

VIKTIGT: Marginalhandel innebär betydligt mer risk än att handla standardaktier på ett kontantkonto. Endast erfarna investerare med hög risktolerans bör överväga denna handelsstrategi.

⚡ Hur fungerar det?

Så här fungerar det: Låt oss säga att du bestämmer dig för att köpa 10 000 USD i XYZ-aktier. Du betalar 5 000 dollar kontant och lånar (köp på marginal) de andra 5 000 dollar. Föreställ dig nu att din investering växer 25% till 12 500 $. I det här exemplet skulle din faktiska avkastning vara 50%, eftersom ditt utlägg endast var 5 000 USD.

Exemplet ovan kan låta ganska bra. Men kom ihåg att marginalhandel förstärker förluster precis som det gör vinster. Om din investering på 10 000 dollar minskade med 25% till 7500 dollar skulle du effektivt förlora 50% på handeln.

Det är också viktigt att notera att mäklare inte lånar ut marginalmedel gratis.

Liksom andra lån belastas marginallån med ränta. Marginalräntorna är dock i allmänhet lägre än APR för personliga lån och kreditkort, och det finns vanligtvis inget fastställt betalningsschema.

Eftersom marginalpositioner ofta innehas under relativt korta perioder är räntekostnader vanligtvis rimliga. Ju längre du blir obetald på ditt marginallån, desto mer vill du överväga hur räntekostnader kan påverka din avkastning.

⚡ Vilka är fördelarna?

Även om det kan verka som marginalhandel innebär högre vinster, så är det inte tekniskt sant. Om en aktieinvestering på 50 000 dollar växer med 10% blir din vinst 5 000 dollar oavsett om du köpte dessa aktier med kontanter ensam eller med en kombination av kontanter och marginal.

I själva verket kommer du att ha lite mindre pengar till slut än om du köpte aktierna direkt, eftersom du måste betala ränta på det lånade beloppet.
Men marginalhandel möjliggör en bättre andel avkastning och andra fördelar som följande:

✅ Öka din köpkraft: Med marginalhandel kan du investera mer än du annars skulle kunna. För aktier med mycket höga aktiekurser kan marginalen vara det enda sättet att investera i dem.

✅ Förbättra din förmåga att diversifiera: med endast kontanter kan du kanske investera i två eller tre aktier; Genom att låna kan du kanske köpa flera aktier till (eller större andelar i varje aktie) för att sprida din risk. I själva verket är denna teknik, som kallas hävstång, det viktigaste sättet att dagliga handlare och professionella penningchefer använder marginal för att ta många olika positioner och öka sina chanser att landa en vinnare.

⚡ Vilka är riskerna med marginalhandel?

❌ Att använda hävstång för att öka investeringsstorleken, som marginalhandeln gör, är ett tvåkantigt svärd. För det första kan det öka din avkastning avsevärt.

❌ Men förlusterna kan också multipliceras snabbt. Till exempel kan en 50% minskning av värdet på en aktie utplåna kontantsaldot på ditt konto helt, eftersom det belopp du ursprungligen lånade fortfarande är utestående.

❌ Det finns en annan risk: en minskning av dina investeringar kan leda till att ett konto faller under mäklarens underhållsmarginal (det minsta saldot, antingen i kontanter eller värdepapper, som du måste behålla på kontot). När detta händer kommer mäklaren att utfärda ett marginalanrop.

⚡ Sista slutsatser

Marginalhandel innebär betydligt mer risk än att investera med kontanter. Om handeln går fel mot dig kan du till och med sluta förlora ännu mer än vad du ursprungligen investerade. Och även om affären går bra kan räntekostnader på de pengar du lånar påverka dina intäkter.

Om du bestämmer dig för att handla med marginaler, börja små. Att begränsa dina lånebelopp till långt under det totala värdet på marginalkontot och marginalgränser kan minska din risk.

Dessutom rekommenderar vi att du innehåller dina marginalverksamheter under korta perioder. Detta begränsar din exponering för marknadsvolatilitet och minimerar räntekostnaderna. Håll koll på marknaderna, du är redo att gå snabbt.

⚡ Vad är marginalhandel?

När många handlare vill köpa ett lager sätter de in nödvändiga kontanter på ett mäklarkonto för att finansiera transaktionen eller spara den genom att samla ut utdelningar, räntor och hyra på sina befintliga investeringar.

Det är dock inte det enda sättet att köpa aktier, och alternativet är känt som “marginalhandel” eller “marginalhandel”.

I den mest grundläggande definitionen sker marginalhandel när en investerare lånar pengar för att betala för aktier. Vanligtvis är det så att ditt mäklare lånar dig pengar till relativt låga priser.

I själva verket ger detta dig mer köpkraft för aktier – eller andra kvalificerade värdepapper – än vad dina kontanter ensamma skulle ge. Ditt konto, inklusive de tillgångar du äger, fungerar som säkerhet för det lånet.

Problemet är att mäklaren inte kommer att delta i denna investering och inte kommer att dela någon av riskerna. Förmedlingen kommer helt enkelt att låna dig pengar.

Oavsett hur aktierna presterar måste du betala tillbaka lånet.
Villkoren för marginkontot varierar, men i allmänhet bör du inte förvänta dig att ha möjlighet att ställa in betalningsplaner eller förhandla om villkoren för din skuld. Din mäklare kan lagligt ändra nyckelvillkor när som helst, till exempel hur mycket kapital du behöver hålla.

När den ber dig att lägga till kontanter eller värdepapper till ditt konto kallas det ett marginalanrop. Om du inte snabbt kan sätta in kontanter eller aktier för att täcka marginalanropet kan mäklaren eller mäklaren sälja värdepapper inom ditt konto efter eget gottfinnande.