• Ethereum +121.40
  $2,807.78 +4.52%
  $328467827246.46
 • Bitcoin +1,408.80
  $40,945.4 +3.56%
  $768844247193
 • DigitalCash +4.31
  $163.66 +2.70%
  $1681190546.3176
 • Cardano +0.00
  $1.39 +0.22%
  $44847973872.083
 • Ripple +0.00
  $0.7313 +0.33%
  $73122925717.528
 • Ethereum Classic +0.97
  $52.02 +1.90%
  $6698831044.5303
 • Litecoin +1.45
  $144.45 +1.01%
  $9857467808.0749
 • Trigger +0.03
  $0.8107 +3.56%
  $0
 • WarpCoin +0.00
  $0.04600 +0.00%
  $0

Swing Trading

⚡ Swing Trading

När det gäller handel med finansiella värdepapper kan tidpunkten för transaktioner påverka strategin och lönsamheten avsevärt. Detta är anledningen till att swing traders gör affärer som varar i dagar, veckor eller till och med månader.

Låt oss kolla på vad swing trading är?

⚡Hur fungerar det?

⚡Vilka är dina fördelar och nackdelar?

Liksom annan intressant och användbar information om denna daytrading teknik.

⚡ Vad är Swing Trading?

Swing Trading är en strategi som fokuserar på att göra mindre vinster på kortsiktiga trender och minska förluster snabbare. Intäkterna kan vara mindre, men om de görs konsekvent över tiden kan de bli stora årliga intäkter. Swing Trading positioner har vanligtvis några dagar till ett par veckor, men kan innehas längre. I sin kärna är swing trading en strategi som innebär handel under några dagar, några veckor eller till och med månader. Målet är att generera korta och medellånga vinster när trender förändras på en marknad. För att starta swinghandel måste du öppna och finansiera ett konto hos en forex mäklare.

När du har eller sätter in dina pengar kan du börja handla på din plattform. Innan du börjar, dra nytta av handeln, vilket är processen för att genomföra hypotetiska affärer som om du handlade med verkliga medel. Många mäklare erbjuder ett gratis demohandelkonto så att du kan förstå plattformen och omsätta dina handelsstrategier.

⚡ Hur fungerar denna trading metod?

Swing trading metoden fokuserar inte på vinster som genereras över veckor eller månader; den genomsnittliga varaktigheten för en operation är 5 till 10 dagar. På detta sätt kommer du att kunna göra många små vinster, vilket kommer att öka den totala avkastningen. Om du är nöjd med 20% vinst i en månad eller mer kan 5-10% vinsten varje vecka eller två lägga till betydande vinster. Naturligtvis måste du också ta hänsyn till förluster. Mindre vinster kan bara leda till portföljtillväxt om förlusterna hålls små. Istället för den normala 7–8% stoppförlust, ta hänsyn till förluster snabbare med högst 3% till 4%.

Detta kommer att hålla dig på en 3-till-1 vinst- och förlustgrad, en solid tumregel för framgång. Det är en kritisk komponent i hela systemet, eftersom en kolossal förlust snabbt kan radera stora framsteg med mindre vinster.

⚡ Exempel på Swing Trading

Låt oss nu se ett exempel på hur swing trading fungerar: Det första steget en daytrader har, är att identifiera en aktie eller ETF där veckotrenden är uppe och fonderna i det dagliga stapeldiagrammet tenderar att vara korta och skarpa. Analysera sedan hur aktien eller ETF har presterat sedan trendens början. När du har gått in i swingtrading, placera ett skyddande stopp-loss rimligt nära din startpunkt. Swing trading är en strängband som kräver ett skyddsnät. Stopp och penninghantering är avgörande för din överlevnad och framgång. Take profit nära kanalens översta rad. Om marknaden är stark kan du vänta tills kanallinjen anländer. Om det är svagt, gör din första vinst medan du fortfarande är där.

Vad händer om en stark gunga bryter kanallinjen?

En erfaren daytrader kan ändra sin taktik och vänta lite längre, kanske till den dag då marknaden inte når en ny höjdpunkt. En nybörjar trader rekommenderas att tjäna pengar efter att kanal linjen har påverkats, eftersom det är viktigt att lära sig att tjäna pengar enligt din handelsplan. En daytrader kan mäta sin prestation i procent av bredden på handelskanalen. Den perfekta handeln skulle vara att köpa på kanalens nedre rad och sälja på kanalens översta rad, vilket skulle vara en 100% avkastning. Om en trader fångade hälften av kanalen skulle det vara 50% avkastning. Målet är att ständigt öka avkastningen på den genomsnittliga vinsten. Som nämnts kan andra metoder användas för att dra nytta av kortsiktiga marknadsförändringar. Det viktiga är att utveckla en metod som fungerar för dig; implementera det konsekvent; följa tydliga regler för penninghantering; hålla bra register så att du kan spåra dina framsteg som trader. Slutligen använder de flesta swing traders dagliga sjökort (som 60 minuter, 24 timmar, 48 timmar osv.) För att välja den bästa in- eller utgångspunkten. Vissa kan dock använda kortare tidsramkartor, t.ex. 4 timmars- eller timkart.

⚡ Fördelar med Swing Trading

Låt oss nu se de största fördelarna med denna tradingmetod:

Handlar på kortare tid: Det kan hävdas att traders som väljer swing handel har mer frihet eftersom swing handel tar kortare tid än andra strategier. 

Fler vinster genereras på kort tid:  Swing traders strävar efter att göra många små vinster som ger upphov till betydande avkastning. Till exempel kan andra handlare vänta fem månader på att göra en vinst på 25%, medans swing traders kan göra en vinst på 5% varje vecka och överträffa den andra daytraderns vinst på lång sikt. 

Mindre stress: En annan fördel med swing trading är att det är en mycket lugnare handelsmetod jämfört med andra strategier. I det här fallet har du inte skyldigheten att sitta limmad framför din datorskärm. Även om du bör investera tid i din verksamhet behöver du inte ständigt granska och hantera dem. I den meningen kan du lugnt tänka bättre på dina affärer innan du går in i stridsfältet. 

⚡ Nackdelar med Swing Trading

När det gäller nackdelarna har vi följande:

❌ Swing trading kräver koncentration, även om det går mycket längre mellan affärerna som att starta eller avsluta affärer.

❌ Det är viktigt att ha lite tålamod: Detta är viktigt, eftersom det är en metod där det är nödvändigt att vara lugn och lugn. I den meningen måste vi tålmodigt vänta på nya möjligheter att dyka upp på marknaden och dra nytta av dem när alla förutsättningar finns för att fungera framgångsrikt.